Ange ditt sökord

Annons:

Keratosis pilaris

Hej!
Jag har keratosis pilaris på överarmarna och i ansiktet, på kinderna. Jag har nu fått och fått AHA-behandlingar hos en hudterapeut för att se om det skulle hjälpa. Nja, litet har det kanske hjälpt, jag ville testa iallafall. Nu pratar hudterapeuten om nåt som kallas kosmetisk blästring, som är en behandling där huden slipas med hjälp av aluminiumhydroxidkristaller. Det skulle gälla överarmarna. Tror du att det kan ha nån effekt om man kombinerar behandlingen med mjukgörande krämer?

Ja, om man tar det försiktigt har detta sannolikt ungefär samma effekt som så kallade scrub-krämer som har viss effekt på keratosis pilaris men bara tillfälligt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 14 maj, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: