Ange ditt sökord

Annons:

Keloider

Jag har fått diagnosen keloider om mina utslag på rygg och barm. Dom vekar växa och det verkar även som att nya uppkommer. Vad kan göras åt detta? Jag har fått kortisonbehandling, men det bildades istället gropar istället för knölarna. Jag blev upplyst av en inriktad läkare på just plastikkirurgi angående hudsjukdomar som hävdade att det var felbehandling. Kan jag kräva skadestånd om detta och framför allt, går det att göra något åt mina knölar? Mitt psykiska lidande börjar bli för mycket. Kan ej bära linne eller dylikt.

Tyvärr är det svårt att göra något åt keloider på bröst och rygg. Just inom dessa hudområden är risken för keloid-utveckling stor. Det är därför viktigt att man som läkare verkligen tänker sig för innan "man sätter kniven i" huden här. Ibland kan keloider uppkomma spontant inom dessa områden till exempel vid akne. I ditt fall verkar det ju vara spontant uppkomna. Det man kan göra är just att försöka spruta in kortison för att få en minskning av keloiden. Jag förstår inte riktigt din fråga om felbehandling. Keloider uppkommer utan att man kan veta detta i förväg. Behandling med kortison lokalt är helt etablerad och leder ofta till förbättring.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 25 april, 2003 Publicerad: 25 april, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: