Ange ditt sökord

Annons:

Keloid

Hej!
Har haft keloider på bröstet sen -94.
Det började med att jag hade en liten keloid från början,som sen en läkare ville operera bort.
Jag fick ingen information om att det kunde bli värre.

Min fråga är:
Kan man inte stämma läkaren?
Eftersom keloiden blev 20 ggr värre så har jag börjat med kortionsbehandling.
Har gjort det i ca 2 år.

Hej!
Om man har keloidtendens (det vet man ju inte förrän efter man har opererats), så är det paraxis att vara väldigt försiktig med kirurgiska ingrepp i framtiden. Just bröstkorgen är ett typiskt ställe där keloider bildas.

Operation av keloider kan ibland prövas, om man ger särskild efterbehandling med kortison och/eller strålning. Det finns dock lite olika uppgifter om hur effektivt detta är. Det är iallafall krångligt för patienten, och kräver ju en hel del information inför ingreppet så att du som patient kan ha realistiska förväntningar på resultatet.

Stämma läkare är inte vanligt i Sverige, men det du har möjlighet och rätt att göra är att anmäla till patientnämnden och ansöka till Patientskadeförsäkringen. Varje vårdinrättning i Sverige är skyldig att informera och hjälpa sina patienter att göra en sådan klagan. De kan fråga din husläkare, eller den som hjälper dig med keloiden nu!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 juli, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: