Ange ditt sökord

Annons:

Keloid + piercing??

Hej. Jag är 16 år och för drygt ett år sedan så tog jag bort ett födelsemärke på axeln. Det tog väldigt lång tid att läka och när jag gick tillbaka till läkaren så sa han att jag hade keloid. Nu är det ungefär som ett lite uppstående födelsemärke men det är hudfärgat och syns inte så jättemycket. Nu är det så att jag väldigt gärna skulle vilja pierca ena örat, men inte i örsnibben, (har aldrig haft hål i öron), utan högre upp, i kanten. Jag undrar om det kan bli problem med det..? (Skulle det förresten vara problem med tungpiercing…? ) Skulle bli mycket tacksam för svar.

Svar till Elsa
Risken att utveckla en keloid som betyder förtjockat ärr, är störst på axlar samt på bröst och övre delen av ryggen. Risken är betydligt mindre på örat. På tungan uppstår en keloidbildning vad jag känner till.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 september, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: