Ange ditt sökord

Annons:

Kan organ i kroppen skadas av antidepressiva?

Hej Jag är en kvinna ,41 år gammal,och eftersom jag ofta känner mig nedstämd och känner tryck över brösten har jag använt Klomipramin 25 mg i ca 4 år (ej sammanhängande tid).jag undrar om det finns risk att andra organ i kroppen skadas när man använder såna antideprssiva läkemedel under längre period? Tack på förhand MVH Alma D.

Nej, klomipramin är ett av det äldsta och mest beprövade antidepressiva som finns och det finns inga hållpunkter för att det skulle ge några som helst skador vid kontinuerling långtidsanvändning i betydligt högre doser än de du använder. I mycket höga doser kan klomipramin vara akut farligt (ffa kan det ge farlig hjärtpåverkan), men det är en annan historia.Sedan kan jag undra om den dos och dosering som du använder är den rätta i det fall du är deprimerad. Detta borde bedömas / prövas av läkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 1 november, 2011

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.