Ange ditt sökord

Annons:

Kan man bli av med missfärgningar i huden efter acne?

Hej! Jag har under en längre period haft finnar som kommit då och då, de har alla lämnat efter sig röda märken vilket kallas PIE, post inflammatory erythema. Går det att bli av med dessa märken?

Kvinna, 15 år

Hej! Det är tyvärr vanligt att acne lämnar efter sig postinflammatoriska missfärgningar. Dock brukar de försvinna efter ett tag men det kan ta lång tid. För varje ”fläck” kan det ta minst ett år innan de bleknar av. Det är inte säkert att de försvinner helt men i ljus hud är det vanliga att de till slut bleknar helt. I mer pigmenterad hud är ”fläckarna” för det mesta brunaktigare i färgen och är tyvärr ofta mer bestående.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Sofia Åkerlund
Dermatologi
Uppdaterad: 12 januari, 2023 Publicerad: 12 januari, 2023

Liknande frågor

Hud & Hår

När försvinner smärtan vid bältros?

Hej! Jag har fått bältros och har fått antiviral medicin som jag ska ta i 7 dagar. Jag tar även värktabletter, men när försvinner smärtan?

Hud & Hår

Hur får jag bort mollusker?

Min son på 3 år har mollusker i ansikte, nacke och nära haka. Verkar inte försvinna. Jag ( mamma) har också i ansikte, och undrar om det finns nåt jag kan göra för att få bort dem. Trivs inte med dem.

Hud & Hår

Ökad behåring på kroppen – vad ska jag göra?

Mitt hår på ansiktet och på kroppen växer kraftigt. Jag har testat att ta bort det med laser och det funkar inte alls. Jag mår psykiskt dåligt av den ökade behåringen.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: