Ange ditt sökord

Annons:

Kan man bli av med missfärgningar i huden efter acne?

Hej! Jag har under en längre period haft finnar som kommit då och då, de har alla lämnat efter sig röda märken vilket kallas PIE, post inflammatory erythema. Går det att bli av med dessa märken?

Kvinna, 15 år

Hej! Det är tyvärr vanligt att acne lämnar efter sig postinflammatoriska missfärgningar. Dock brukar de försvinna efter ett tag men det kan ta lång tid. För varje ”fläck” kan det ta minst ett år innan de bleknar av. Det är inte säkert att de försvinner helt men i ljus hud är det vanliga att de till slut bleknar helt. I mer pigmenterad hud är ”fläckarna” för det mesta brunaktigare i färgen och är tyvärr ofta mer bestående.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Sofia Åkerlund
Dermatologi
Uppdaterad: 12 januari, 2023 Publicerad: 12 januari, 2023

Liknande frågor

Hud & Hår

Vad är det för vita prickar som uppstått efter solning?

Jag har små vita prickar på olika ställen på kroppen. Prickarna är ca 3–4 mm i diameter och förblir vita när jag solat. Vad är detta? Finns någon behandling?

Hud & Hår

Hudfläckar efter bältros

Hej, Jag fick bältros runt tinning, panna, öga för ungefär 1 månad sedan. Smärtan har gått över, det är lite spänningar kvar i området.

Hud & Hår

Vad är keratosis pilaris?

Vad menas med keratosis pilaris, och hur behandlar man det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: