Ange ditt sökord

Annons:

kan jag sola efter laser?

Hej Ylva!

jag undrar om jag efter en laserbehandling i ansiket kan sola solarium.

jag tunnade ut skŠggvŠxten pŒ ett stŠlle, nu Šr det lite lite rodnat dŠr,men det har blivit bŠttre, det var ungefŠr 2 veckor sedan jag gjorde behandlingen.

jag solar alltid fšrsiktigt. UngefŠr en kvart nŒn gŒng i veckan tills jag fŒtt den brunfŠrg jag vill ha…

jag har gjort fyra behandlingar, med det Šr emellan alltid lite rodnat,verkar inte villa gŒ šver,kan det vara sŒ att det tar nŒgra mŒnader efter att jag slutat behandlingen innan det fšrsvinner helt?

Tack.

Svar till signaturen anders
Det är litet svårt att läsa din fråga men vad jag förstår har du behandlat oönskad hårväxt med laser. Man försöker då bränna bara själva hårsäcken men det kan vara svårt att undvika viss skada på huden runtomkring. De pigmentbildande cellerna kan då skadas och det tar lång tid att bygga upp igen.
Jag avråder bestämt från solarium under laserbehandligen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 2 juli, 2002 Publicerad: 2 juli, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: