Ange ditt sökord

Annons:

Kan jag bli fet av Lyrica?

Äter sedan ca åtta veckor Lyrica (utskrivet på akutpsyk) Mår så oerhört mycket bättre och är så glad. MEN jag är motionär och är rädd att bli fet! En del påstår att de gått upp 10-20 kilo UTAN att ha förändrat sitt matintag, när de ätit Lyrica!! Kan det stämma? /Mari, 55

Vissa kan gå upp i vikt . I kliniska studier har man sett en viktuppgång i medeltal på 2-3 kg. Viktuppgången är också dosberoende. Förklaringen till detta vet man inte men en förklaring kan vara att då ångesten släpper så kan man få bättre aptit och njuta av god mat på ett annat sätt. Det jag kan rekommendera är att Du fortsätter att motionera för det är bra både för kropp och själ ( studier har visat att motion är bra för att motverka depression/ångest). Om man ökat mycket i vikt kan man försöka att gå ner i dos och se om det hjälper.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 27 september, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: