Ange ditt sökord

Annons:

Kan helicobacter orsaka hudproblem?

Kan helicobacter orsaka hudproblem? Jag har en arbetskamrat som fått konstaterat att han har haft helicobacter och blivit ordinerad penicillin och hans ansiktshudproblem har nästan läkt ut. Jag har länge haft problem med röda kinder och hudläkare har ansett det vara seborroiska eksem. Men kan det bero på bakterier? Om det är seborroiska eksem är det bara kortisonsalva som hjälper?

Hej!
Det finns faktiskt nya studier som visar visst samband mellan hudjsukdomen rosacea, och Helicobacter. Å andra sidan är båda dessa vanliga, och det är inte så konstigt att de ibland "hamnar" på samma person! Intressant dock att din kamrat läkte, det kan ju ha rört sig om en rosacea. Vi tar inte prov för helicobacter som standard i Sverige idag vid rosacea, men man kan ha det i bakhuvudet. Med det problem du beskriver bör man börja med enkel lokalbehandling, om man ej vill ha kortison kan man använda ichtammol eller svavel i Essex kräm (hudläkaren skriver ut!).
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: