Ange ditt sökord

Annons:

Kan det vara psoriasis?

Jag har ända sedan 15-årsåldern haft problem med klåda i öronen. Om jag kliar kan det lossna stora hudsjok. Det har hänt att det blivit sårigt. Jag har fått utskrivet ett kortisonpreparat som hjälper tillfälligt, men symtomen har aldrig försvunnit helt. Jag har tidigare trott att det har med min Morbus Crohn att göra, som ju kan drabba många slemhinnor i kroppen.

Nu har jag fått samma problem på min högra armbåge, emellanåt även den vänstra. Besvären uppstod några veckor innan mitt bröllop, en stressig och jobbig tid med andra ord. Huden är röd och irriterad. Om jag kliar lossnar det stora hudflagor. För det mesta sitter de ganska löst, men ibland blir jag sårig. Jag har behandlat med receptfri kortisonsalva och mjukgörande kräm, och det hjälper - för stunden. Jag har även haft besvär i ryggslutet, men de försvann efter behandling med kortison.

Det låter som psoriasis, men vi har mig veteligen inte psoriasis i släkten och jag är fundersam på grund av att det kliar. Kan det vara psoriasis?

Hej!
Ja det låter som psoriasis. Ärftligheten vid psoriasis är inte helt klarlagd, och det är inte alls alltid man kan peka på att någon annan släkting har psoriasis. Du bör be om en remiss till hudläkare som kan ställa diagnosen och ge lite mer effektiv behandling!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!