Ange ditt sökord

Annons:

Kan det vara Pityriasis versicolor?

Jag har ett problem. Det är så att jag har ljusa, oregelbundna spräckliga fläckar på ena armen, på hela vänstra låret och på magen. Jag trodde först att det var vitiligo, men eftersom mina fläckar inte är helt vita utan spräckliga så drog jag slutsatsen att det inte var det. Jag tror att det kan vara Pityriasis versicolor. Jag har haft fläckarna i ungefär två år. Vi trodde att de skulle försvinna, men när de inte gjorde det sökte vi upp en läkare, men fick inget besked om vad det var för något. Skulle vara mycket tacksam om du kunde ge svar på det. Jag undrar också vad det finns för behandling mot Pityriasis versicolor, hur man ska använda det och om det är säkert att fläckarna försvinner.

Hej! Det finns beskrivning och bild av pityriasis versicolor på dermatologens patientinformation, se där om det stämmer. En diagnos bör ställas innan man ger råd om behandling, lår och mage är inte typiska lokalisationer för p.v. Be om remiss till hudspecialist för diagnos och behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: