Ange ditt sökord

Annons:

Kan det påverka hjärtat negativt att börja träna direkt efter att man vaknat

Jag är kraftig överviktig och tänker nu börja träna.
Är det okej att träna på morgonen före frukost ca 15 min efter jag har klivit upp ur sängen. Tar blodtryckstabletter på 5 mg. Kan det påverka hjärtat negativt att börja träna direkt efter att man vaknat?

Fysisk aktivitet är något positivt oberoende av när det sker. För bibehållen hälsa rekommenderas 30 minuter promenad/dag. För att uppnå viktreduktion kan den tiden gärna utökas och alltid kombineras med ett minskat kaloriintag.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Diabetes

Banta bort diabetes?

Hej! Min väninna är 70 år och har typ 2-diabetes. En bekant påstår att om man bantar försvinner diabetesen, det har hon exempel på från sin vän. Är det så "enkelt"?

Övervikt

Hur går jag ner i vikt långsiktigt?

Finns det egentligen något snabbt sätt att gå ned i vikt och stanna där? Min väninna har bestämt sig för att ta tag i både sina tränings- och matvanor och hon kommer följa ett program som tydligen ska ge snabba resultat och vara effektivt. Min första tanke var att haka på, men efter lite funderingar känns det kanske inte riktigt hållbart i längden. Därför vänder jag mig till dig och undrar hur du ser på den saken? Finns det andra sätt som du skulle rekommendera och som fungerar på lång sikt?

Övervikt

En fråga kring övervikt hos barn

Jag har två söner som är 9 och 11 år, jag är orolig att 11-åringen har börjat få osunt stor mage.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: