Ange ditt sökord

Annons:

Känslig hud

Hej!
Jag har problem med att jag blir röd i huden (speciellt ansiktet) när jag är ute. Det behöver dock inte vara speciellt kallt ute. Huden känns väldigt överkänslig och jag undrar om det finns någon medicin som hjälper?

Jag var hos en hudläkare när jag var liten (hade problem med acne) och fick då höra att jag troligtvis inte skulle kunna ha ett utomhusarbete när jag blev äldre.

Vad är det som gör att huden blir röd vid minsta kyla?
Det är väldigt jobbigt eftersom jag inte kan vara ute speciellt länge på hösten eller vinter. Det känns obehagligt. Det känns som att ha en typ av “köld-eksem”.

Hej!
Vissa hudtyper är känsligare för temperaturväxlingar, det kan särskilt gälla eksembenägen hud men även sådan hudtyp som är torr. Det bästa tipset är att smörja regelbundet med mjukgörande kräm (tex Propyless). Om det ändå inte hjälper så kan det vara eksem, som behöver behandling med milda kortisonpreparat. Det kan slutligen också röra sig om köldurticaria (=nässelutslag), som kan förbättras med antihistaminer (läs om urticaria i dermatologens patientinformation). Det är dock ovanligt att urticaria bara sitter i ansiktet.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 20 september, 2003 Publicerad: 20 september, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: