Ange ditt sökord

Annons:

Jag kan inte sluta riva

Hej
Jag är en tjej som har ett, för mig, jättestort problem. Jag kan nämligen inte sluta riva på sårskorpor, förhårdnader, eksem, ja.. allt sådant. Jag har därför förstört nästan hela min kropp med ärr som inte försvinner. Jag har mjälleksem som jag river på, kring öronen, ögonbrynen, pannan och i hårbottnen. Hårbottnen ser för gräslig ut, med massa sår som bildats av att jag river bort flagor! Jag har försökt “säga till mig själv att sluta”, men det funkar inte. Och jag klipper även mina naglar så korta som det bara går, men riva jag tydligen göra i alla fall. Jag kan inte sluta! Att folk tycker att jag är onormal gör inte saken bättre heller. Kan det ha att göra med att jag är deppig och har ångest väldigt ofta? Hoppas ni kan hjälpa mig. Tack på förhand.

Hej! Det är inte så ovanligt att "nerverna sitter på huden" och att man bråkar på olika sätt med sin hud när man är i obalans psykiskt. I ditt fall låter det ju dessutom först och främst som om du har ett ganska besvärligt seborroiskt eksem som du behöver hjälp med att behandla. En hudläkare kan hjälpa dig. Samla kraft och gå till husläkaren och begär en remiss till hudspecialist, vi är vana vid den här sortens problem och vet att det inte går att låta bli rivning i vissa fall!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 29 januari, 2004 Publicerad: 29 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: