Ange ditt sökord

Annons:

Jag kan inte sluta riva

Hej
Jag är en tjej som har ett, för mig, jättestort problem. Jag kan nämligen inte sluta riva på sårskorpor, förhårdnader, eksem, ja.. allt sådant. Jag har därför förstört nästan hela min kropp med ärr som inte försvinner. Jag har mjälleksem som jag river på, kring öronen, ögonbrynen, pannan och i hårbottnen. Hårbottnen ser för gräslig ut, med massa sår som bildats av att jag river bort flagor! Jag har försökt "säga till mig själv att sluta", men det funkar inte. Och jag klipper även mina naglar så korta som det bara går, men riva jag tydligen göra i alla fall. Jag kan inte sluta! Att folk tycker att jag är onormal gör inte saken bättre heller. Kan det ha att göra med att jag är deppig och har ångest väldigt ofta? Hoppas ni kan hjälpa mig. Tack på förhand.

Hej! Det är inte så ovanligt att "nerverna sitter på huden" och att man bråkar på olika sätt med sin hud när man är i obalans psykiskt. I ditt fall låter det ju dessutom först och främst som om du har ett ganska besvärligt seborroiskt eksem som du behöver hjälp med att behandla. En hudläkare kan hjälpa dig. Samla kraft och gå till husläkaren och begär en remiss till hudspecialist, vi är vana vid den här sortens problem och vet att det inte går att låta bli rivning i vissa fall!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 29 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!