Ange ditt sökord

Annons:

Jag har ett utslag..

vid smalbenet som jag haft i nästan ett år nu.
Det liknade en vanlig bi-stick men efter ca en månad började huden dö runt den.
Jag var hos en läkare som petade lite på den och inte riktigt visste vad det var och bad mig träffa deras hud-specialist.
Han visste heller inte riktigt vad det var, men trodde att det kunde vara nån typ av infektion som jag fått i bi-sticket eftersom jag hade Var i det som liknade mest ett sår efter allt petande och efter att dom tagit bort all död hud och efter att han tömt såret med var och talgkörtel(?). Jag fick också nån stark eksem salva med den men det gjorde ingen skillnad.
Just nu är den neutral.. och det som liknar lite ett ärr men mer brun än själva huden med tre små hål börjar oroa mig lite.. “den” sticker alltså inte utåt på nåt sätt utan är i höjd med resten av huden.

Det här kan vara lite flummigt beskrivet, vore lite enklare om jag kunde skicka en bild istället.
Tycker du att jag ska träffa en läkare igen? Nån att rekommendera? Jag bor i stockholm.

Svar till signaturen - (asdf)
Insektsbett av olika slag av mygg och knott är ju vanligt at man får på benen sommartid. Ofta kliar man flera dagar på dessa bett och då bildas en bindvävsknuta som senare ofta får en brun färgton,ofta ringformad. Det har bildats ett "nodulus cutaneus" eller med ett annat ord "dermatofibrom", en ofarlig förändring. Med tanke på att det är mycket svårt att på din beskrivning tala om vad det är för typ av förändring, och du haft den så länge bör du rådfråga en hudläkare på nytt.
Tyvärr har jag ingen möjliget att rekommendera enskild läkare i en frågespalt av detta slag.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 3 juni, 2001 Publicerad: 3 juni, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: