Ange ditt sökord

Annons:

Irriterad hud i munvinklarna

Har sedan ett antal år tillbaka (ca 5 år) haft problem med irriterad hud i munvinklarna. Irritationen är ständigt varierande beroende på många olika faktorer som t.ex. väder, alkoholkonsumtion mm. Själva sprickbildningen består av en svag oval ingjutning i huden (ca 3*3mm) med en krans runtomkring. Har varit hos läkare ett antal gånger och de råder mig till att tillföra mycket fukt, hydrokortisonkrämer osv. osv. I stort så verkar de bagatellisera problemet vilket jag till viss del kan förstå, men är det verkligen rimligt att det fortfarande inte gett sig efter 5 år trots ständigt ihärdande att försöka bli av med åkommorna? Är en medelålders man som aldrig tidigare haft problem med något liknande som t.ex. eksem eller några andra hudåkommor. Min fråga blir därför: Är det verkligen möjligt att t.ex. en sprickbildning kan vara så ihärdig? Vad kan det tänkas vara som är så ihärdigt? Tycker du att det är fel efter den tid som gått, att begära att få en remiss till en hudläkare som kan göra en ordentlig utredning? Snälla hjälp mig, håller på att bli galen.

Svar till signaturen PAL
Kroniska munvinkelragader är ett inte helt ovanligt problem.
Orsaken kan vara att kinderna bildar ett veck som ständigt är fuktigt precis vid munvinkeln.
Orsaken till detta kan i sin tur vara att man har tandprotes eller att man med högre ålder får ett litet veck här.
Vid uttalade besvär kan en plastikkirurg hjälpa till med en operation.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 11 november, 2001 Publicerad: 11 november, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: