Ange ditt sökord

Annons:

Irriterad hud

Hej!

Är 39 år och har en fråga om något som nyligen uppkommit. Min hud är rödaktigare (över hela kroppen), irriterande röd – ungefär som om man har solat lite för mycket. Jag fryser lättare, men ingen feber. Känner mig lite hängig. Huden killar, kliar och känns varmare än vanligt. Jag har inte varit ute och solat. Jag har haft detta i ca en och en halv vecka. Jag smörjer och smörjer men det hjälper inte. Jag har också varit hos en allmänläkare som bad mig att ta Clarityn – men ingen effekt. Jag fick frågan om skabb, men ingenting mellan fingrarna etc. Vi har inte bytt tvättmedel.
Kan du hjälpa?

Svar till Lars
Det är svårt att ge råd. Har du synliga utslag som kliar?
Om huden är röd, kliar och känns varm kan det vara nässelutslag-urticaria. Läs i Dermatologens patientinformation om urticaria och se om det stämmer. Då borde i och för sig Clarityn ha hjälpt.
Vid misstanke om skabb kliar det mest på natten och det finns då ofta någon i omgivningen som också har klåda.
Tvättmedel ger mycket sällan upphov till hudutslag.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 9 september, 2002 Publicerad: 9 september, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: