Ange ditt sökord

Annons:

Insmörjning vid torr hårbotten

Jag har sett att ni rekommenderar att man smörjer hårbotten vid torr hårbotten. Hur menar ni då? Ska man smörja sig på kvällen och tvätta bort det på morgonen? Det mesta fastnar ju i håret och det verkar inte så kul att gå omkring med en massa Propyless i håret. Hur ofta ska man smörja? Finns det något bra schampo vid torr hårbotten och klåda (inga eksem)? Jag har provat det mesta : Eucerin, Lactacyd m.m. men inget fungerar särskilt bra.

Hej!
Smörja in hårbotten med mjukgörande är inte ett råd som vi brukar ge, blir ju för kladdigt som du ju också påpekar! Torr hårbotten är ofta en yttring av mjälleksem, då har man nytta av en kortisonlösning (exvis Eloconlösning). Hårbotten är i naturligt tillstånd knappast "torr", så det är antagligen ett eksem som då behöver behandlas.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: