Ange ditt sökord

Annons:

Inflammation läpp!

Jag har besvär sedan drygt 1/2 år! Hela u-läppen upphöjd rodnad som fjällar. Läppen pirrar och småbrinner dagligen. Hudtest u.a Jag smörjer x flera med fet kräm (vitt vaselin eller Essex). Även använt kortisonsalva, ingen effekt alls. Alla symtom på eksem, utom klåda. Vad ska jag ta mig till? Orolig att inflammationen övergår till en skivepitelcancer. Letar och letar efter information men hittar ingen bot.(Varit på hud-klinik utan resultat). Märkligt att man kan transplantera de flesta organ MEN inte kunna bota/häva en inflammation!

Hej!
Det låter som om detta inte är färdigt avseende utredning och behandling hos hudspecialisten. Bra att du är utredd med hudtest, men undersöktes kontaktallergi för Lypsyl eller andra krämer du använder? Man kan också ta en hudbiopsi för att undersöka typ av inflammation i mikroskop. Om detta är eksem så får du antagligen behandling med kortisonkräm eller möjligen någon av de nyare preparaten mot hudinflammation. Diskutera saken med din hudläkare!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!