Ange ditt sökord

Annons:

Impetigo i Indonesien

Hejsan. Är en 21-årig kille som är ute occh reser runt i Asien. Har tidigare haft Impetigo i Sverige, 6 månader sedan, och detta verkar nu ha återvänt. Har gått runt på lite olika antibiotikasorter ett par veckor nu, men ingen av dom verkar funka så bra. Utslagen är mest centrerade på ansiktet och halsen, men även på armar och rygg. Är lite orolig att jag bygger upp nån resistens mot antibiotika, men dom har inte så stor koll härnere. Har ni nåt förslag på fungerande medicin som finns även i Asien (Indonesien)? Har varit drabbad av sjukdomen nu 4 ggr detta år, men den vägrar ge upp. Möjligt att det är nån sjukdom som påminner om Impetigo?
Tackar så mycket för svar.

Ja, det här var inte lätt att svara på. Det är direkt olämpligt att på måfå pröva det ena antibiotikum efter det andra. Stor risk finns då att odla fram resistenta bakterier. Jag föreslår att du tar kontakt med en läkare och får en hudodling tagen där man bestämmer resistens-mönster på påvisade bakterier. Först därefter bör man ta lämpligt antibiotikum. Viktigt är också att tvätta ordentligt med tvål och vatten och peta loss alla sårskorpor flera gånger dagligen. Rengör gärna därefter med sårsprit eller klorhexidinlösning. Det finns olika blåsbildande hudsjukdomar som kan förväxlas med impetigo.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: