Ange ditt sökord

Annons:

Impetigo

Hej!
Jag är en kvinna på 37 år som under de sista 4 åren återkommande har fått Impetigo (2-6 gg/år). Vissa gånger har infektionen varit så stark att jag behandlats med penicillin, annars använder jag Fucidin salva som fungerar bra. Jag, min sambo och vår 13-årige son har varit på vårdcentralen och tagit halsodling men det visade ingenting. Min läkare sa att jag skulle komma och ta prov på själva blåsorna vid nästa infektionstillfälle vilket jag gjorde, detta visade heller ingenting. Min läkare sa att detta är ngt jag antagligen får leva med men jag lider verkligen av detta speciellt i sociala sammanhang. Min fråga, finns det verkligen inget att göra för att slippa detta?
Tacksam för svar.

Det är ju mycket ovanligt att man har åtekommande svinkoppor så många gånger per år. Om du har ett bakomliggande atopiskt eksem ökar ju risken för återkommande bakterieinfektioner i eksemet, eller om du har någon annan bakomliggande sjukdom. Mitt råd blir därför att utreda detta litet mer.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 16 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: