Ange ditt sökord

Annons:

Illaluktande hårbotten

Hej!Jag får efter bara en dag en illaluktande hårbotten med mer eller mindre klåda, just nu är det doften som är mest störande.Håret blir fett intill hårbotten efter bara en dag.Tycker även att det blivit lite tunnare.Jag är en 46 årig kvinna.Min hårkvalite tunna hårstrån men många. Nu undrar jag VAD är det som luktar illa? Jag är mjölkallergiker om det kan ha någon betydelse?

Svar till signaturen Pia:
Fett hår beror på hög talgkörtelproduktion och detta är hormonberoende. Vid förekomst av klåda finns säkert inslag av mjälleksem = seborroiskt eksem.
Pröva att tvätta håret med ex Fungoral schampoo 1-2 ggr/v, dessemellan med ett milt icke uttorkande schampo.
Tyvärr finns ingen riktigt bra behandling mot fett hår.
Håret blir ofta tunnare hos kvinnor kring 45-50 år, även detta är hormonberoende. Fett hår luktar som pälsen på en hund, inte direkt illa tycker jag. Att du är mjölkallergiker har nog ingen betydelse.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: