Ange ditt sökord

Annons:

Hyper IGE syndrom och protopic

Har en 6-åring med konstaterat HyperIGE-syndrom. Detta gör att han bl.a har mycket besvärlig eksem på fingrar och tår, stora vätskefyllda blåsor, rött och irriterat. Tycker behandling med stark kortison inte funkar bra trots att vi är noga och smörjer som rekomenderat. Skulle protopic vara något för oss, eller påverkar det IGEsyndromet negativt?

Hej!
HyperIgE-syndrom innebär ju bland annat besvärligt atopiskt eksem. Protopic är ju ett nytt preparat, som hittills visat god säkerhet och effekt på besvärligt atopiskt eksem även hos barn. Eftersom din pojke har en ovanlig sjukdom, utgår jag från att ni har kontakt både med barn- och hudspecialist. Dessa bör ta upp diskussionen från olika perspektiv, om man vill pröva Protopic i detta fall.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 11 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!