Ange ditt sökord

Annons:

Hur undvika Euxyl K 400?

Jag har läst allt på denna hemsida om PPP.
Jag är en 42-årig man och fick diagnosen PPP (händer och fötter) för tre år sedan. Efter att ha provat med alla möjliga salvor och ljusbehandling kom jag till Huddinge sjukhus där jag fick ytterligare en svindyr salva och man konstaterade även att jag har kontaktallergi för Euxyl K 400. Inte heller denna salva hjälpte och man föreslog då piller "som tyvärr ofta har bieffekter". Jag gav upp och nu ett år senare har mina händer blivit mycket bättre utan orsak. Det har åter ökat min kampvilja och jag undrar nu om det finns listor på salvor, tvål, schampoo och liknande som INTE innehåller Euxyl K 400?

Tyvärr finns inte vad jag vet någon samlad lista på produkter som innehåller Euxyl K 400. Det är också så att ett och samma konserveringsmedel kan stå under olika namn. Det man alltid bör göra är alltså att fråga på apotek eller i annan affär om den produkt man köper innehåller detta ämne för det skall man alltid kunna få svar på.
PPP i sig är en hudsjukdom som anses vara en släkting till psoriasis och inte beror på kontaktallergi mot något ämne. Sjukdomen kommer i skov och kan ofta spontant förbättras under lång tid egentligen oavsett hur framgångrik behandlingen varit.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Måste herpesutbrott behandlas?

Måste man alltid behandla ett herpesutbrott i underlivet eller går det över av sig själv? Har inte särskilt ont av det. Hälsningar, Maria

Hud & Hår

Fula ärr efter acne

Hej, Jag är 19 år och har precis avslutat en kur på Roaccutan för min acne, självklart är alla finnarna borta men på kinderna så återstår massor av mörka hålformade "saker". Skulle kalla det en blandning av porer och ärr. Hur ska man gå till väga för att minska på dessa fula saker, eller ska man bara vänta då Roaccutan-effekterna tar sin tid även efter kuren? 

Hud & Hår

Eksem i underlivet

Hej doktorn! Har under några år lidit av svår klåda mellan anus och pung. Under dagarna är det okej när jag inte tänker på det, men så fort jag kommer hem så börjar det. Det är alltid torr hud och hud lossnar när jag kliar. Jag har varit hos läkaren för detta innan och dem har gett mig svampsalvor vid 2 tillfällen och det har aldrig funkat eller blivit bättre. De senaste 1,5 åren har jag inte använt någon salva eller något och tvättar mycket men kliar alltid någon gång varje dag. Vad behöver jag använda för att få det att försvinna och hur går jag till väga?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Enkät om antibiotikaanvändning

Hur ser du på antibiotika? Svara på 6 snabba frågor – tar 1 minut!

Till enkäten