Ange ditt sökord

Annons:

Hur undvika Euxyl K 400?

Jag har läst allt på denna hemsida om PPP.
Jag är en 42-årig man och fick diagnosen PPP (händer och fötter) för tre år sedan. Efter att ha provat med alla möjliga salvor och ljusbehandling kom jag till Huddinge sjukhus där jag fick ytterligare en svindyr salva och man konstaterade även att jag har kontaktallergi för Euxyl K 400. Inte heller denna salva hjälpte och man föreslog då piller "som tyvärr ofta har bieffekter". Jag gav upp och nu ett år senare har mina händer blivit mycket bättre utan orsak. Det har åter ökat min kampvilja och jag undrar nu om det finns listor på salvor, tvål, schampoo och liknande som INTE innehåller Euxyl K 400?

Tyvärr finns inte vad jag vet någon samlad lista på produkter som innehåller Euxyl K 400. Det är också så att ett och samma konserveringsmedel kan stå under olika namn. Det man alltid bör göra är alltså att fråga på apotek eller i annan affär om den produkt man köper innehåller detta ämne för det skall man alltid kunna få svar på.
PPP i sig är en hudsjukdom som anses vara en släkting till psoriasis och inte beror på kontaktallergi mot något ämne. Sjukdomen kommer i skov och kan ofta spontant förbättras under lång tid egentligen oavsett hur framgångrik behandlingen varit.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: