Ange ditt sökord

Annons:

Hur undvika Euxyl K 400?

Jag har läst allt på denna hemsida om PPP.
Jag är en 42-årig man och fick diagnosen PPP (händer och fötter) för tre år sedan. Efter att ha provat med alla möjliga salvor och ljusbehandling kom jag till Huddinge sjukhus där jag fick ytterligare en svindyr salva och man konstaterade även att jag har kontaktallergi för Euxyl K 400. Inte heller denna salva hjälpte och man föreslog då piller "som tyvärr ofta har bieffekter". Jag gav upp och nu ett år senare har mina händer blivit mycket bättre utan orsak. Det har åter ökat min kampvilja och jag undrar nu om det finns listor på salvor, tvål, schampoo och liknande som INTE innehåller Euxyl K 400?

Tyvärr finns inte vad jag vet någon samlad lista på produkter som innehåller Euxyl K 400. Det är också så att ett och samma konserveringsmedel kan stå under olika namn. Det man alltid bör göra är alltså att fråga på apotek eller i annan affär om den produkt man köper innehåller detta ämne för det skall man alltid kunna få svar på.
PPP i sig är en hudsjukdom som anses vara en släkting till psoriasis och inte beror på kontaktallergi mot något ämne. Sjukdomen kommer i skov och kan ofta spontant förbättras under lång tid egentligen oavsett hur framgångrik behandlingen varit.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!