Ange ditt sökord

Annons:

Hur kommer det sig att gastric bypass patienter bör äta dubbelt så mycket protein som en icke opererad person?

Hur kommer det sig att gastric bypass patienter bör äta dubbelt så mycket protein som en icke opererad person? / Ida, 27

Jag är tveksam till att man verkligen skall behöva äta dubbelt så mycket. Att man efter operationen tillför mera vitaminer som B12 och Folsyra liksom att man tillför mera calcium efter operationen är ju vedertaget. Om man nu från dietisthåll vidhåller att man sall äta dubbelt som mycket proteiner, kan det ju bero på att man tillgodogör sig födan äggviteämnet lite mindre.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Övervikt

En fråga kring övervikt hos barn

Jag har två söner som är 9 och 11 år, jag är orolig att 11-åringen har börjat få osunt stor mage.

Övervikt

Hur kan jag minska bukfettet?

Jag är 54 år gammal och väger 62 kg och är 154 cm lång. Jag lider av bukfetma för jag har 96 cm i midjemått. Vad ska jag göra för att lyckas gå ner i vikt? Jag har motionerat rätt så mycket men ökar lika snabbt igen när jag undviker motionen. Jag är glad för mat och äter gärna för mycket. Hur ska jag göra?

Diabetes

Banta bort diabetes?

Hej! Min väninna är 70 år och har typ 2-diabetes. En bekant påstår att om man bantar försvinner diabetesen, det har hon exempel på från sin vän. Är det så "enkelt"?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!