Ange ditt sökord

Annons:

Hur blir jag av med virusinfektionen?

Hej!
Jag har virusinfektionen mollusker. Det är mycket jobbigt och påfrestande för både mig och min partner (konstigt nog så har han inte blivit smittad, vilket min gynekolog också tyckte).
Nu är det så att jag är jätterädd att smitta vår nyfödda dotter. Vad kan jag göra, vart kan jag vända mig för att få bort molluskerna för gott?

Min gynekolog säger att dem försvinner av sig själva, men nu har det gått nio månader sedan jag upptäckte dem. Dessutom har det spridit sig från mitt underliv till armar och ben! Jag är desperat, snälla hjälp!

Hej!
Mollusker är vanligast i barnaåren, och antagligen har din partner haft dem för länge sen. Det anses mycket ovanligt att man får mollusker flera gånger. Jag räknar ut att du sett molluskerna from graviditetens början, det långa förloppet kan ha att göra med att immunförsvaret är lite nedsatt under graviditet. Du bör lätt kunna få dina mollusker bortskrapade, det är dock troligt att ditt barn redan fått smittan om du har dem på sådana ställen som kommer i kontakt med barnet. Farliga är de inte!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 27 juli, 2003 Publicerad: 27 juli, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: