Ange ditt sökord

Annons:

Hudutslag runt munnen

Har under 7-8 veckor lidit av svullnad, rodnad, sprickor, sveda, stelhet och blämmor runt omkring munnen. Har använt zinksalva och det har hjälpt för att mjuka upp, dämpa lite svullnad och ibland har det blivit bättre men det har aldrig fursvunnit helt. Har besökt läkare men ej fått något svar på vad det kan vara. Har fått Fucidin 2 % men det verkar inte hjälpa. Det ser ut som exem eller någon slags allergisk reaktion, men kan inte begripa vad det i så fall är som gör att åkommorna inte ger med sig. Har kollat igenom allt jag äter och hittar inget där. När det är som värst så svullnar även ögonen och det blir rinniga.
Tacksam för svar.
Mvh Evy

Svar till signaturen jokkmokk
Rodnad sprickor och sveda/klåda är symtom som ses vid olika sorters eksem. Kan det vara kontakteksem mot någon kosmetika,hudkräm eller parfym?
"Blemmor" kring munnen ses ofta som delsymtom vid perioral dermatit, samtidiga ögonsymtom talar för denna diagnos. Läs mer i dermatologens patientinformation nr 22.
Om man använder stark kortisonkräm i ansiktet kan symtom som beskrivs ovan uppstå av denna behandling.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 31 oktober, 2001 Publicerad: 31 oktober, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: