Ange ditt sökord

Annons:

Hudutslag efter Fucidinsalva?

Hej Ylva,
Jag är en femtonårig tjej som fick Fucidinsalva av min skolsyster eftersom jag hade bränt mig på långfingret. Hon tyckte det skulle passa bra till eftersom det tog död på bakterier. Nu visar det sig att jag har fått fyra röda hudutslag på just det fingret efter två dagars användning av Fucidin. Det ser ut som en röd stor finne, men jag vet att det inte är den eftersom den kliar hela tiden. De andra tre är inte lika röda, men kliar lika mycket som den första. Vad ska jag ta mig till? Läkaren på vårdcentralen säger attjag ska fortsätta med Fucidin och att jag ska sätta på lite Alsollösning då och då, men tänk om det är en sorts allergisk reaktion efter Fucidin? Jag är jätterädd och vet inte vad jag ska ta mig till. Ska jag fortsätta med Fucidin eller ej? Tacksam för svar. Mvh, Mirella

Svar till signaturen MS
Om du tidigare aldrig fått Fucidin-salva är det inte så troligt att du utvecklat ett allergiskt eksem på bara två dagar men det är inte helt omöjligt. Din brännskada borde läka utan Fucidin-salva så tvätta med alsollösning och sätt på en skyddande tunn salvkompress så läker det säkert. Om utslaget inte går bort på några dagar bör du visa det för skolsköterkan på nytt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 11 april, 2002 Publicerad: 11 april, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: