Ange ditt sökord

Annons:

Hudutslag

Hej!
Jag är en kille på 23 år som aldrig förut har haft problem med hudutslag, eksem eller allergi. Men har haft mollusker en gång när jag var liten.

Nu har jag fått sedan 1 vecka tillbaka nåt slags hudutslag i båda knävecken och lite nedåt vaderna. Känns inte direkt kliande men lite ömt och rött och det vätskar ibland. Ser ut som små knottror, likt små finnar med var i.
Är rädd för att det är mollusker men tror inte det efter vad jag läst om det.

Funderar om det beror på den enorma värmebölja som varit i ca. 1 vecka nu. Tacksam för hjälp om vad jag kan ha fått för nåt utslag och hur jag blir av med de!
Mvh. Daniel

Sannolikt har du fått en eksemreaktion orsakat av bakterier, troligen gula stafylokocker eftersom du skriver att det vätskar och ser ut som små varblåsor.
Mitt förslag är att du tvättar med tvål och vatten och därefter smörjer på Cortimyk kräm som är receptfritt.

De övriga sårsalvor som finns är receptbelagda.
Om du ej blivit bättre på en vecka eller det sprider sig bör du söka läkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 20 juli, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: