Ange ditt sökord

Annons:

Hudrodnad vid utomhusbad som kliar

Min dotter är 7år och kan inte bada när det är väldigt varmt i luften. Problemet började när hon var 2år. Hon kan sitta i solen utan att något händer men så fort hon badat och går upp så börjar klådan komma på ryggen och halsen. Detta händer inte på inomhusbad eller om vi badar en regnig dag.
Det blir värre när hon har baddräkt som då är blöt längre men nu har hon badat i badbyxor och det händer ändå. Hennes besvär blir inte bättre med åren utan tvärtom. Vi har prövat att lägga på kylbalsam, Duscha varmt el kallt, receptfri kortisonsalva 1% och inget hjälper. Jag är ganska säker på att det har med värmen och kylan i vattnet att göra men vad kan jag göra för att lindra besvären och vad beror detta på. Det tar ca en vecka innan hon är problemfri.

Hej!
Det finns en form av urticaria (nässelutslag) som yttrar sig med utslag vid kontakt med kyla. Det är viktigt att få en riktig diagnos vid detta tillstånd, så att man kan förebygga allergiska symptom vid bad i kallt vatten med att äta antihistaminer. Sök husläkare för emiss till hudläkare. Du kan läsa om olika former av urticaria under dermatologens patientinformation på hemsidan.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: