Ange ditt sökord

Annons:

Hudrodnad vid utomhusbad som kliar

Min dotter är 7år och kan inte bada när det är väldigt varmt i luften. Problemet började när hon var 2år. Hon kan sitta i solen utan att något händer men så fort hon badat och går upp så börjar klådan komma på ryggen och halsen. Detta händer inte på inomhusbad eller om vi badar en regnig dag.
Det blir värre när hon har baddräkt som då är blöt längre men nu har hon badat i badbyxor och det händer ändå. Hennes besvär blir inte bättre med åren utan tvärtom. Vi har prövat att lägga på kylbalsam, Duscha varmt el kallt, receptfri kortisonsalva 1% och inget hjälper. Jag är ganska säker på att det har med värmen och kylan i vattnet att göra men vad kan jag göra för att lindra besvären och vad beror detta på. Det tar ca en vecka innan hon är problemfri.

Hej!
Det finns en form av urticaria (nässelutslag) som yttrar sig med utslag vid kontakt med kyla. Det är viktigt att få en riktig diagnos vid detta tillstånd, så att man kan förebygga allergiska symptom vid bad i kallt vatten med att äta antihistaminer. Sök husläkare för emiss till hudläkare. Du kan läsa om olika former av urticaria under dermatologens patientinformation på hemsidan.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 9 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!