Ange ditt sökord

Annons:

Hudproblem

Hej
Jag är en kille på 21 år och min hud i öronsnäckan flagnar under en dagsperiod och jag vaknar upp ibland med ett litet sår i öronsnäckan.
Dessutom har jag mjäll som jag behandlat med apoteks schampo som är blått förpackat, men om jag provar apotekets röda förpackning så har det oftast börjat klia på hårbotten och ibland haft små sår där också.
Jag undrar om det är relaterade problem och isf kan det vara allergi eller någon annan sorts svamp istället för mjäll eftersom mina öron flagnar också?
Tack på förhand.
/Alem

Hej!
Mjälleksem (=seborroiskt eksem, se dermatologens patientinformation) är förknippat med förekomst på huden av jästsvamp. Jästsvamp finns normalt på huden och är inte en smitta. Men om man minskar på mängden svamp med schampo, brukar eksemet också minska. Samma sak händer om man behandlar inflammationen som också finns i eksemet, med kortisonlösning. Om det kliar mycket vore det antagligen bra för dig med kortisonlösning, det finns sådana som också innehåller propylenglykol som är verksamt mot jästsvamp. Den kortisonlösning som behövs, är stark och måste skrivas ut av läkare.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 16 april, 2004 Publicerad: 16 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: