Ange ditt sökord

Annons:

Hudproblem

Hej
Jag är en kille på 21 år och min hud i öronsnäckan flagnar under en dagsperiod och jag vaknar upp ibland med ett litet sår i öronsnäckan.
Dessutom har jag mjäll som jag behandlat med apoteks schampo som är blått förpackat, men om jag provar apotekets röda förpackning så har det oftast börjat klia på hårbotten och ibland haft små sår där också.
Jag undrar om det är relaterade problem och isf kan det vara allergi eller någon annan sorts svamp istället för mjäll eftersom mina öron flagnar också?
Tack på förhand.
/Alem

Hej!
Mjälleksem (=seborroiskt eksem, se dermatologens patientinformation) är förknippat med förekomst på huden av jästsvamp. Jästsvamp finns normalt på huden och är inte en smitta. Men om man minskar på mängden svamp med schampo, brukar eksemet också minska. Samma sak händer om man behandlar inflammationen som också finns i eksemet, med kortisonlösning. Om det kliar mycket vore det antagligen bra för dig med kortisonlösning, det finns sådana som också innehåller propylenglykol som är verksamt mot jästsvamp. Den kortisonlösning som behövs, är stark och måste skrivas ut av läkare.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 16 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!