Ange ditt sökord

Annons:

Hudproblem

Jag har i många år besvärats av flagnande hårbotten, bakom ena örat kan jag dra lös långa remsor av torkad hud ibland flera gånger per dag. När det är som värst spricker huden bakom örat och blöder. Hårbotten är också täckt av små "finnar" och kliar ofta enormt mycket. Flagningen har jag även på yttre blygdläpparn med sprickor även här.
På senare år har jag börjat få bölder i ansiktet, det blir värre när jag svettas och när jag är i stark sol. Jag har även fått finnar och bölder över hela överkroppen vid svettning och sol. När jag sitter framför datorn för länge svider det och bränner i ansiktet och efteråt i ögonen också. Jag har diabetes, äter waran och har känslig mage. Finns det någon hjälp för mig?

Dina hårbottenbesvär är nog mest sannolikt orsakade av mjälleksem/seborroiskt eksem, men då Du även har besvär i underlivet skulle det eventuellt kunna vara psoriasis. För öron och underlivet tycker jag Du ska pröva Corticomykkräm och för hårbotten och bålen Fungoral-/Ketosonschampo från Apoteket. Cortimyken använder Du första 1-2 veckorna 2 gånger dagligen och ifall det fungerar bra glesar Du sakta ut behandlingstillfälle och senare underhåller huden nån gång i veckan.
Ang schampot använder Du den till håret enligt tryckt föreskrift. Till bålen (+ev ansiktet) fuktar Du först huden, gnuggar in schampot direkt på huden, får verka i 3-5 minuter för att sen duscha bort det. Görs i början 2 gånger i veckan.
Blir Dina besvär inte bättre på 2-4 veckor, tycker jag Din husläkare/distriktsläkare får titta på Dina hudbesvär.
/ Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 11 juli, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!