Ange ditt sökord

Annons:

Hudirritation – virus?

Hej. Är en kille på 32 år som för ca 5 månader sedan fick små röda utslag vid könshårstrakten och en bit upp på magen. De är små och röda med “vita” prickar i. Var till läkare för ca 1 månad sedan och de sa att det troligtvis bara var ett virus typ mollusker och att de skulle gå bort av sig sjävla men att det kunde ta ett tag. Några har gått bort och blir lite såriga och lämnar sedan kroppen med en lätt rodnad kvar. I övrig kliar de inte och blir inte fler. Har ca 20 st. Har dock också fått lite röd rodnad hud kring ljumskvecken/könshåret ner mot pungen på sistonde som liknar “värmeutslag” och som kan klia lite och vara lite varm. Har läkaren rätt är det bara att vara lugn och invänta läkningen eller kan det vara något annat? Trodde först att jag fått något könsliknande men har haft fast förhållande ca 1 år och min flickvän har inget liknande så det jag har verkar inte smitta. Vore tacksam för svar från expertis.

Det låter som mollusker som är orsakade av virus. Ofta försvinner de av sig själva och dessförinnan brukar de ofta bli litet röda och irriterade. Jag tycker lugnt du kan avvakta spontan läkning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: