Ange ditt sökord

Annons:

Hudinfektioner

Jag får någon slags hudinfektioner som oftast uppträder vid sidan av brösten och på nedre delen av magen. Det börjar med en röd öm svullnad för att sedan växa. Antingen växer den så mycket att den till sist brister och det rinner ut var och blod, efter det går den tillbaka men lämnar kvar ett fult ärr. Eller så går den tillbaka innan den brister för att uppkomma vid ett senare tillfälle. I storleken är dem ungefär som en 25-öring. Är orolig och tacksam för svar.

Hej!
Det låter som hidradentitis suppurativa, dvs en form av bölder som man länge har diskuterat om de orsakas av bakterier, eller mer liknar acne dvs har med talgkörtlarna och lokal inflammation att göra. Behandlingen är kombination av acnemedel och antibiotika, tillsammans med kirurgiskt borttagande av gamla ärr och ibland sk fistelgångar som blir där bölderna har varit. En hudspecialist kan detta bäst, be om en remiss!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 16 december, 2003 Publicerad: 16 december, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: