Ange ditt sökord

Annons:

Hudinfektioner och eksem

Hejsan!
Jag är en kille som nyss har fyllt 20 år. Ända sen jag var liten har jag haft problem med atopiskt eksem och torr hud. Jag har haft eksem överallt på kroppen, men mest på armarna, halsen och benen. Eksemen flyttar sig ibland då och då runt hela kroppen. PÅ mina eksem är det väldigt rött och det kliar jättemycket, ibland så kliar jag så mycket att det börjar blöda lite smått. Jag har besökt doktorn sedan jag var liten också. I somras blev min allergi jättedålig, min hud blev så torr att min hud börja trilla av, men jag fick kortisonkrämer och under den tiden jag använde kortisonkräm och allt blev bättre, men sen när jag slutade använda krämen så kom alla eksem tillbaka. Sen nu de senaste 2 åren har jag börjat få bölder som smärtar och har en gul knopp på toppen. Jag har fått dem i ansiktet, på halsen, ryggen - nästan överallt. Jag fick behandling av heracilin i 1 år, men det hjälpte inte, dem kom upp igen så fort jag slutade äta heracelin. Nu i somras blev jag inlagd på en hudklinik, där jag fick oljebad och blev insmörjad med kortison, allt blev bättre då också. Nu använder jag en kräm som heter protopic som fungerar jättebra. Eksemen har försvunnit helt nästan. Men mitt stora problem är att jag får dem bölderna och dem gör så ont och jag får feber också och det blir stora ärr efter. Hur ska man göra så dem det inte kommer tillbaka?

Jag är allergisk mot pälsdjur, räkor, damm, dun, mögel nötter m.m, kan det bero på det? eller proteiner som man äter när man styrke tränar?

Vad ska man undvika?

Hej!
Roligt att eksemen blivit så mycket bättre när du använt Protopic! Det problem du beskriver med bölder, låter ju i första hand som stafylokockorsakat. Du har säkert redan hört att stafylokockerna spelar en ännu inte helt klarlagd roll i atopiskt eksem, kanske har man nedsatt förmåga att ta hand om dem vid atopiskt eksem, eller så finns det helt enkelt fler på huden när den är torr och sprucken. Eftersom Heracillin som är ett stafylokockmedel, inte har hjälpt, måste man ta en ny fundering. Kan det vara böldacne också? Har man odlat från bölderna? Kanske skulle tillägg av ljusbehandling förbättra huden?
Det låter som om du fortfarande har behov av att träffa en hudspecialist för att fortsätta utreda och behandla dina bölder och ditt eksem.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 7 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!