Ange ditt sökord

Annons:

Hudflagor

Har behandlats mot acneproblem i ca 10 år. Har provat alla medel och tabletter men har inte hjälpts mycket. Jag har en aning fet hud och finnar och mycket pormaskar. Jag försöker tvätta huden enbart med vatten men märker att direkt efter tvätt, när jag torkat huden, så uppstår små, små flagor på kinder och haka.(Trots att jag inte använder smink eller uttorkande produkter.) Inte så att det fjällar, men hudflagor som sitter kvar på huden. Huden känns dock inte riktigt torr. Jag smörjer med Propyless ibland. Kan denna “hudförnyelse” ha samband med mina acneproblem och tilltäppta porer?
Hjälper det att peela och skrapa bort hudflagorna dagligen eller är det sämre för huden?
Tacksam för svar!

Hej!
De små flagorna låter mest som normal hudförnyelse och är inte säkert förknippade med acnen. Peta och skrapa är sällan bra för huden, om du har ett lindrigt seborroiskt eksem som förklaring till flagorna, så blir det antagligen rödare och mer irriterat av skrapning. Pröva att smörja dagligen med Propyless.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 29 december, 2003 Publicerad: 29 december, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: