Ange ditt sökord

Annons:

Hudfläckar efter bältros

Hej,
Jag fick bältros runt tinning, panna, öga för ungefär 1 månad sedan. Smärtan har gått över, det är lite spänningar kvar i området. Dock har utslagen utvecklats till hudfläckar i tinning och panna. Är dessa permanenta?

Man, 37 år

Brunaktiga fläckar som kvarstår efter hudskada/sjukdom kallas på medicinskt språk för postinflammatorisk hyperpigmentering. Det är vanligt efter olika hudtillstånd där immunförsvaret har varit aktivt. Det kan kvarstå länge men brukar försvinna efter några månader upp mot ett år. Det är större sannolikhet att det försvinner helt och snabbare i ljus hud.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Sofia Åkerlund
Dermatologi
Uppdaterad: 1 februari, 2023 Publicerad: 1 februari, 2023

Liknande frågor

Hud & Hår

Smittar munherpes även utan blåsor?

Hej! Jag har munherpes och är osäker på hur länge det är smittsamt. Jag vet att blåsorna smittar och att det smittar medan det pirrar och är rött innan och efter ett utbrott, men kan det smitta medan man inte har några symptom alls?

Hud & Hår

Mina fingrar domnar när det är kallt

Under en lång period nu domnar mina fingertoppar så fort det blir lite kallt ute eller när jag rör kallt vatten och domningarna håller i flera minuter.

Hud & Hår

Kan man bli av med atopiskt eksem?

Om jag har atopiskt eksem i ringa mängd. Kan jag bli av med detta gissel? Frågar en 92-årig kvinna.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: