Ange ditt sökord

Annons:

Huden flagnar på fingertoppar och tår

Huden på sonens fingertoppar flagnar 1-2 cm. Samma med tårna, undersidan. Huden är inte särskilt torr och det är inte sprickor.
Han har inte direkt ont, lite irriterande är det förstås oc det ser ju inte så kul ut. Ser värre ut när han badat.
Svamp? Behandling?

Det låter inte i första hand som svampinfektion. Att huden flagnar på fingertoppar och tår kan bero på torr hud. Det kan också vara en eksemreaktion på fingar och tår som oftast ses vid atopiskt eksem. Sprickor eller flagning på fingertoppar och tår kan vara enda tecknet på just ett atopiskt eksem. Föreslår smörjning med mjukgörande och undvika uttorkning genom att försöka undvika vatten och lösningsmedel. Läs övrigt i dermatologens patientinformation här på vår hemsida om atopiska vinterfötter. De råd som ges där fungerar även för denna typ hudbesvär.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Tetralysal

Hejsan! Jag är en kille som har kraftig acne och min läkare har ordinerat mig Tetralysal (lymecyclin). Eftersom det är ett antibiotikum undrar jag om man kan dricka alkohol samtidigt som man intar dessa?

Hud & Hår

Smärta vid beröring

Hej!Jag får ibland områden på huden, kan variera från 4-5 cm i diameter upp till 20 cm, där jag upplever smärta vid beröring, och ibland värker det till utan beröring, i just det området. Det hela känns alltså som om huden blivit överkänslig för beröring. Det brukar vara några dagar, och sedan försvinna. Det dyker upp på helt olika ställen på kroppen, med några månaders mellanrum. Det syns inget på själva hudpartiet i sig, det ser helt normalt ut. Vad beror detta på? Tacksam för svar.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: