Ange ditt sökord

Annons:

Huden flagnar av konstant i ansiktet

Hej.

Jag har ett problem, min hud på ansiktet flagnar av hela tiden, mest efter att jag har duschat. Inte pga solning tror jag, för att det är bara på specifika ställen på ansiktet det flagnar av – på näsan, runtom näsan, vid ögonbrynen, på hakan, under nästippen, dom ställen bara. Det kan bero på att jag smete alkohol på dessa områden ganska länge för att rengöra ansiktet från finnar och smuts. Jag har ganska fet hudtyp och det är mest “oljigt” på mitt ansikte. Mina frågor är: kommer flagnaden att försvinna? och blir huden fullt återställd då? Hur lång tid tar det för huden att återställa sig? ska jag undvika att sola under tiden det flagnar?

Tack på förhand.

När man behandlar lättare finnar i ansiktet, vill man ha lite retande effekt på huden för att hålla porerna öppna och undvika bildandet av pormaskar. Detta kan delvis uppnås med ansiktstvätt med acne-lösning eller olika acne-preparat som Stioxyl, Basiron och Differin. Man får dock en uttorkning av huden, så den börjar fjälla. Detta kan vara lite jobbigt, men inget farligt.
Behandla huden lite måttligt och ingen "intensiv-tvättning", som mest retar huden bara. Behandlar Du huden mer normalt, blir den normal på max 1-(2) veckor. Som ansiktskräm gillar många t.ex Propyless, som även har en bakteriehämmande effekt. Har Du omväxlande torr/fet hy, finns det en specialkräm från ACO på Apoteket.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: