Ange ditt sökord

Annons:

Huden flagnar av konstant i ansiktet

Hej.

Jag har ett problem, min hud på ansiktet flagnar av hela tiden, mest efter att jag har duschat. Inte pga solning tror jag, för att det är bara på specifika ställen på ansiktet det flagnar av - på näsan, runtom näsan, vid ögonbrynen, på hakan, under nästippen, dom ställen bara. Det kan bero på att jag smete alkohol på dessa områden ganska länge för att rengöra ansiktet från finnar och smuts. Jag har ganska fet hudtyp och det är mest "oljigt" på mitt ansikte. Mina frågor är: kommer flagnaden att försvinna? och blir huden fullt återställd då? Hur lång tid tar det för huden att återställa sig? ska jag undvika att sola under tiden det flagnar?

Tack på förhand.

När man behandlar lättare finnar i ansiktet, vill man ha lite retande effekt på huden för att hålla porerna öppna och undvika bildandet av pormaskar. Detta kan delvis uppnås med ansiktstvätt med acne-lösning eller olika acne-preparat som Stioxyl, Basiron och Differin. Man får dock en uttorkning av huden, så den börjar fjälla. Detta kan vara lite jobbigt, men inget farligt.
Behandla huden lite måttligt och ingen "intensiv-tvättning", som mest retar huden bara. Behandlar Du huden mer normalt, blir den normal på max 1-(2) veckor. Som ansiktskräm gillar många t.ex Propyless, som även har en bakteriehämmande effekt. Har Du omväxlande torr/fet hy, finns det en specialkräm från ACO på Apoteket.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 5 maj, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!