Ange ditt sökord

Annons:

Hudavfall

En gång om året tappar jag all min hud på insidan av händerna. Värst är det på fingertopparna där huden helt försvinner. Detta gör ju väldigt ont förstås och jag kan inte förstå vart det kommer ifrån. Det kommer en gång om året och försvinner av sig själv efter 1-3 veckor. Jag äter inga mediciner, men har fläckvis hudsjukdomen Vitiligo. Tror dock inte att jag har det på insidan av händerna. Tidigare har jag även haft hudavfall på tårna men inte denna gång!

Hej!
Detta låter i första hand som en form av handeksem. Knappast samband med vitiligo. Det är viktigt att få diagnos en gång för alla, och jag föreslår att du söker husläkare för ev remiss till hduspecialist om de inte kan avgöra diagnosen på vårdcentralen. Du måste söka när symtomen finns och går att se!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 25 februari, 2004 Publicerad: 25 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: