Ange ditt sökord

Annons:

Hudavfall

En gång om året tappar jag all min hud på insidan av händerna. Värst är det på fingertopparna där huden helt försvinner. Detta gör ju väldigt ont förstås och jag kan inte förstå vart det kommer ifrån. Det kommer en gång om året och försvinner av sig själv efter 1-3 veckor. Jag äter inga mediciner, men har fläckvis hudsjukdomen Vitiligo. Tror dock inte att jag har det på insidan av händerna. Tidigare har jag även haft hudavfall på tårna men inte denna gång!

Hej!
Detta låter i första hand som en form av handeksem. Knappast samband med vitiligo. Det är viktigt att få diagnos en gång för alla, och jag föreslår att du söker husläkare för ev remiss till hduspecialist om de inte kan avgöra diagnosen på vårdcentralen. Du måste söka när symtomen finns och går att se!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 25 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!