Ange ditt sökord

Annons:

Hud Problem !

Hej !
Jag har en kille på 12 år som lider av eksem och torr hud när det är sommar och sol och han svettas ,har vart på vårdcentral med honom och fått Fenuril -Hydrocortison 1% och Tavegyl .Han smörjer och smörjer men det hjälper INTE !! Hans hud blir först rödprickig ,sedan blåsor som spricker och i hans hudveck blir det onda torra sprickor till och från ..
Min fråga är,vad ska man mer göra ? Han kan ju inte låsa in sig i källaren soliga varma dagar då springet finns i benen och bad humöret !
mvh
Irene

Svar till signaturen Irene
Det låter som din son har ett atopiskt eksem. Atopiskt eksem kan ibland förvärras på sommaren när det är varmt, ibland kan en infektion försämra. Min uppfattning är att hans eksem är underbehandlat. Han behöver litet starkare kortisonkräm under en kortare tid, kanske också antibiotika. När eksemet är välbehandlat ger sommar, sol och bad nästan alltid ytterligare förbättring.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 8 juni, 2002 Publicerad: 8 juni, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: