Ange ditt sökord

Annons:

Hetta i ansiktet

Hej!
Väldigt ofta får jag en rodnad på främst kinderna och ofta även öronen. I samband med detta brukar jag även känna att det hettar och liksom stramar över kinderna. Jag har märkt att vissa saker triggar fenomenet. Alkohol, ibland efter en måltid samt när man är utomhus en längre stund. Särskilt vid blåst. På senare tid verkar det som om det tar allt längre tid innan rodnaden går tillbaka. Kan ta dagar ibland. På senare tid har jag även noterat små blodkärlsbristningar på vänster kind. Jag har aldrig märkt några acne-liknande knottror som tydligen borde finnas om det är rosacea. I allmänhet när rodnaden är borta så brukar det ändå vara en fläck på vardera kinden som är torr och känslig.
Vad kan detta vara?

/Tack på förhand

(Jag är man och 33 år gammal, samt kan nämna att jag sedan lång tid har haft blefarit om det har någon betydelse i sammanhanget.)

Svar till signaturen J-A
Hudsjukdomen Rosacea börjar ofta med återkommande hetta och rodnad på kinderna som dröjer sig kvar allt längre. Ett vanligt delsymtom är just små ytliga blodkärl liksom blefarit( inflammation av ögonlocksranden). 40 % av patienter med rosacea har besvär i någon form från ögonen. Det är inte alltid röda knottror och varblåsor finns med i bilden så din beskrivning passar in på rosacea..

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 21 oktober, 2001 Publicerad: 21 oktober, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: