Ange ditt sökord

Annons:

Hej..

Hej! Nu är det så att jag ska börja äta roaccutan för jag har masser pormaskar men inga finnar nästa tror du det tar lika effektivt då? så tänkte jag att om jag får mycket biverkningar kan jag bara sluta då eller måste jag äta hela kuren i 6 månader, för det är ju inte mycket alltså så jag tyckte att det kanske räckte med 3 månader, sen oxå tänkte jag att man får ju inte dricka så mycket men eftersom jag är en party tjej så undrar jag om man typ kan dricka 2 starköl varannan lördag utan fara? man skulle ju få väldigt torra läppar har du tips på någon salva som är effektiv mot det? och jag frågade min läkare om man kunde använda hudkräm på ansiktet om det blev torrt det tyckte inte han, vad säger du om det? jag är lite orolig att börja äta det sägs ju så mycket om roaccutan. finns det bara i kapslar? tack hoppas du vill svara på mina kanske jobbiga frågor…. EN SAK TILL det stod styrka 20 mg på mitt recept vad tyder det på finns det olika??

Svar till soffan
Om man får mycket biverkningar av läkemedlet Roaccutan skall man självklart sluta med behandlingen.
Man bör undvika alkohol under medicineringen.
Apoteket har flera bra cerat som hjälper mot torra läppar.
Man kan använda mjukgörande kräm om huden blir torr.
Roaccutan finns i kapslar med styrka 5mg, 10mg och 20 mg. Dosering sker efter kroppsvikt med riktvärde 1 mg/kg. Väger du 60 kg så är lämplig dos 3 tabletter á 20 mg dagligen. Ofta börjar man med litet lägre dos.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 2 september, 2002 Publicerad: 2 september, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: