Ange ditt sökord

Annons:

hej

jag tänkte bara fråga en sak jag har fått roaccutan mot mina knott kanske enstaka finne har inte hämtat ut det än men varför fick jag det när du säger att det är olämpligt att äta det för mest knott??? du skrev de i tidigare brev. Vet inte om jag ska skita i att äta eller förtsätta med differinet som jag har använt i 7 veckor med en viss förbättring. Jag tänkte oxå att eftersom roaccutan är fosterskadande så finns det nån risk att det kan sitta kvar i kroppen så om jag får barn om ca 5 år kan barnet skadas då? Tack

Svar till II
Då en hudläkare gjort bedömningen att den typ av acne du har kan bli bättre av behandling med Roaccutan, är det säkert så. Denna typ av frågor bör du ju diskutera med den läkare som skrivit ut medicinen. Efter avslutad behandling med Roaccutan är rekommendationen att vänta 2 månader att skaffa barn. Efter 5 år finns absolut ingen läkemedel kvar i kroppen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 5 september, 2002 Publicerad: 5 september, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: