Ange ditt sökord

Annons:

hej

jag har eksem på händerna p.g av disk och tvätt ,torr hud och sprucken.Med betnovat har det blivit bättre eller helt bra ,eftersom jag tvättar inte händerna alls.Men största problem är att många blåsor kommer på händerna som kliar och är med nån vätska.de blåsar kommer helt plötslig utan nån anledning.Så hade jag aldrig tidigare.Har jag ett annat typ av eksem och är det farlig och kan det försvinna?

Svar till bp
Det eksem du beskriver kallas icke allergisk, traumiterativt
eksem och orsakas av tät kontakt med vatten och rengöringsmedel. Ofta ses kliande blåsor vid denna sorts eksem .Hudens barriär är mycket dåligt och det i sin tur kan bana väg för utveckling av ett allergiskt kontakteksem mot till exempel nickel. Om du tycker att du helt undviker våtkontakt och ändå får uppblossande eksem kan det vara klokt att utreda om någon allergi tillkommit.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 12 september, 2002 Publicerad: 12 september, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: