Har svårt att låta bli kakor och godis

Har svårt att låta bli kakor och godis

Har svårt att låta bli kakor och godis

Jag ska fylla 15 jag är 173 cm lång och väger 73 kg jag älskar att träna handboll och fotboll och på senaste tiden har jag tränat 6 gånger i veckan - men det händer inget med mig för jag har jätte svårt att låta bli kakor och godis som finns i skåpen hemma . Jag hinner oftast inte äta någon frukost på morronen . Kan jag få något tipps för jag är trött på att vara tjock jag har alltid vart det och nu är ja så trött på det .. HJÄLP?
För det första har du normalvikt med ett BMI på 24,4. Ett BMI mellan 25,0 och 29,9 innebär enligt definition övervikt och ett BMI över 30,0 fetma. På muskulösa individer gäller förståss inte detta. Inom sjukvården mäter vi inte bara BMI utan även midjemåttet som är av stor betydelse för hälsan.

I ditt brev pekar du själv på två saker som du bör åtgärda om du vill minska din vikt alternativt inte öka i vikt om en eventuell framtida livssituation gör att du tränar mindre. Erfarenhetsmässigt är det så för oss nordbor att de som äter en bra frukost i lugn och ro har mindre risk att bli överviktiga. Du bestämmer själv när du går upp på morgonen. För många är det svårt att inte äta kakor och godis som finns hemma. Har du pratat med övriga familjemedlemmar om de vill stötta dig genom att inte köpa hem kakor och godis. Ni kan som en markering börja med att kasta det som finns i skåpen.

Lycka till,

Per Åke Lagerbäck

Teman: 
 

Veckans fråga

Har du drabbats av influensan än i år?

Nyhetsbrev

E-postadress