Ange ditt sökord

Annons:

Har jag psoriasis?

Hej!

Jag har under hela denna stressiga höst haft vad jag trodde var eksem. Jag har använt receptbelagd 1% kortison, alsollösning, Essex, jästtabletter, funderat kring min kost och allergier, inget tycks hjälpa! Förra hösten var det lindrigare och flyktigare. "Utslagen" sitter runt hakan och går ibland upp på kinden, även lite i pannan ibland. Min mamma har atopiskt eksem och det ser inte ut som det, säger hon. Min pappa har psoriasis. Jag har "bara" problem i ansiktet. Denna torrhet med flagor, som nämns vid psoriasis är ingenting som är iögonfallande för mig. Det är oftast ganska rött, kliar inte direkt, är ojämt och lite som småblåsor. Jag måste bara få veta! Ska uppsöka hudläkare, men det verkar ta tid... Vore så innerligt tacksam för någon respons! Tack!

Hej. Instämmer i att det inte låter som psoriasis i första hand. Dels är det ovanligt med psoriasis endast i ansiktet, dels är ju som du säger, fjällning ett viktigt symptom. Dina rodnade små knottror eller blåsor gör att man i första hand tänker på perioral dermatit, du kan läsa om det i dermatologens patientinformation och se om du tycker att det stämmer. Kortisonsalvor utlöser och försämrar denna hudsjukdom. Det bästa vore om du kunde skynda på tiden hos hudläkare så mycket som möjligt.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 11 december, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!