Ange ditt sökord

Annons:

Har jag acne?

Hejsan! jag är en tjej på 19 år och har problem med finnar emellanåt. De finns dagar då jag ej har några och så helt plötsligt kommer de en 3-4 st och de är inte sådana småfinnar utan de är mer långt in i huden som varproppar om man ska kalla de så. Jag får också jämt sådana varproppar då jag äter mjölkchocklad, har testat att äta de säkert en 10-15 ggr men dagen efter så får jag alltid någon sådan men äter jag mörk chocklad som jag istället fått välja så händer de absolut ingenting. jag får mest dessa varproppar på mina kinder och de gör fruktansvärt ont. Finns de någon orsak till varför det blir såhär? och finns de något som kan hjälpa? jag har också problem med att återfukta huden efter jag tvättar de varje dag & kväll så när jag har smörjt in ansiktet med återfuktande kräm som ska vara till för hud som är fet och lätt får finnar så blir de bara värre. Har testat en massa hudåterfuktningprodukter men alla blir bara värre med finnarna. Och jag vet ju hur viktigt de är att återfukta huden efter man tvättat den. snälla hjälp mig, för jag vet inte vad jag ska göra snart. Det påverkar mitt liv psykiskt då jag blir trött på dessa finnar.

Du verkar ha akne. Akne orsakas i normalfallet inte av saker man äter. En enkel basbehandling som du kan börja med är att köpa Basiron på apoteket. Får du inte effekt söker du husläkaren.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Hallén
Hud, sex och samliv
Uppdaterad: 22 mars, 2010 Publicerad: 22 mars, 2010

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: