Ange ditt sökord

Annons:

Har gått ner men sedan gått upp igen!

Hej Jag har övervikt och har alltid haft det. Har gått ner under graviditet men sedan gått upp igen. Har ett arbete där jag rör på mig hela tiden. På fritiden tar jag promenader med mina hundar. Jag äter bra mat (Viktväktarmat) men unnar mig lite godis på lördagen. Trots detta går jag inte ner i vikt. Jag har ett BMI på nästan 40 och känner att jag måste göra ett ryck nu men vet inte vad jag ska ändra på, har du något förslag? Detta är nu ett stort problem för mig eftersom jag inte lyckas bli gravid igen. /Förtvivlad

De flesta med BMI 40 har själva försökt olika sätt att minska sin vikt och många har även försökt med stöd av sjukvården, Viktväktarna, i-trim etc. Med ett BMI på 40 föreslår jag att du tar kontakt med läkare för vidare diskussion där information om viktreducerande kirurgi bör vara ett alternativ då detta ingrepp i stora vetenskapliga undersökningar över lång tid visat ge minskad sjuklighet, lägre dödlighet och högre livskvalitet. Du kan förbereda dig genom att gå in på nätet och läsa.

 

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Diabetes

Banta bort diabetes?

Hej! Min väninna är 70 år och har typ 2-diabetes. En bekant påstår att om man bantar försvinner diabetesen, det har hon exempel på från sin vän. Är det så "enkelt"?

Övervikt

Hur går jag ner i vikt långsiktigt?

Finns det egentligen något snabbt sätt att gå ned i vikt och stanna där? Min väninna har bestämt sig för att ta tag i både sina tränings- och matvanor och hon kommer följa ett program som tydligen ska ge snabba resultat och vara effektivt. Min första tanke var att haka på, men efter lite funderingar känns det kanske inte riktigt hållbart i längden. Därför vänder jag mig till dig och undrar hur du ser på den saken? Finns det andra sätt som du skulle rekommendera och som fungerar på lång sikt?

Övervikt

En fråga kring övervikt hos barn

Jag har två söner som är 9 och 11 år, jag är orolig att 11-åringen har börjat få osunt stor mage.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: