Ange ditt sökord

Annons:

Handproblem

Hej!

Har problem med mina händer som till och från drabbas av att huden blir alldeles svampig. Det blir som att huden dör och blir vit fläckvis och går att dra bort, detta drabbar fingertopparna på bägge händer. Börjar oftast på ett finger tills att efter en vecka spritt sig till nästan alla, det börjar som en liten vit fläck som kan bli stor som en enkrona efter att man pillat på den sedan så går skinnet bara att dra bort. Under den sk. döda huden verkar skinnet må bra, ibland verkar det dock som att det kommer fram lite för tidigt eftersom det bitvis ömmar o känns lite skört.

Vad kan jag drabbats av?

Mvh.
J.

Hej!
Om huden lossnar på fingertopparna så kan det vara en form av handeksem. Det finns många olika former av och orsaker till handeksem, och man behöver veta ditt yrke, andra sjukdomar, eventuell medicinering, ärftlighet, allergier? böjveckseksem i barndomen? hur länge har det varat? mm för att kunna bedöma detta. Det du kan göra själv är att smörja med mjukgörande kräm och skydda huden från nötning tex mycket diskning och våtarbete.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 2 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!