Ange ditt sökord

Annons:

Handproblem

Hej!

Har problem med mina händer som till och från drabbas av att huden blir alldeles svampig. Det blir som att huden dör och blir vit fläckvis och går att dra bort, detta drabbar fingertopparna på bägge händer. Börjar oftast på ett finger tills att efter en vecka spritt sig till nästan alla, det börjar som en liten vit fläck som kan bli stor som en enkrona efter att man pillat på den sedan så går skinnet bara att dra bort. Under den sk. döda huden verkar skinnet må bra, ibland verkar det dock som att det kommer fram lite för tidigt eftersom det bitvis ömmar o känns lite skört.

Vad kan jag drabbats av?

Mvh.
J.

Hej!
Om huden lossnar på fingertopparna så kan det vara en form av handeksem. Det finns många olika former av och orsaker till handeksem, och man behöver veta ditt yrke, andra sjukdomar, eventuell medicinering, ärftlighet, allergier? böjveckseksem i barndomen? hur länge har det varat? mm för att kunna bedöma detta. Det du kan göra själv är att smörja med mjukgörande kräm och skydda huden från nötning tex mycket diskning och våtarbete.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 2 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: